Veelgestelde vragen

Wat zijn de wekelijkse check-ins?

Wekelijks is er een contactmoment waarin de voorgaande week wordt besproken. Tijdens dat contact kan er alles besproken worden. Gaande van je voedingskeuzes tot bepaalde sociale situaties waar je moeilijkheden hebt ervaren. Dit moment zorgt ervoor ik snel kan bijsturen en je op het juiste pad richting je doelen kan houden.

Hoe werkt de voedingsbegeleiding?

Alvorens je start aan het traject, krijg je een intakeformulier toegestuurd. In het intakeformulier zijn specifieke vragen opgenomen omtrent je huidige eetgewoontes en doelstellingen. Daarna zullen we samen wijzigingen maken aan je voedingspatroon. Je zal je eigen voedingsmiddelen kunnen kiezen. Dit zal ervoor zorgen dat je op lange termijn, ook na het traject, succes zal ervaren!

Er zal in de meeste situaties gewerkt worden via een online voedingsdagboek om zo op zoek te gaan naar een manier van eten die voor jou werkt en resultaat zal opleveren. Je houdt je voeding bij via de applicatie en krijgt flexibele richtlijnen mee. Via deze manier van werken wordt je zelf meer bewust van je eigen voedingspatroon en kan er daarnaast ook snel bijgestuurd worden indien nodig. 

Indien het online voedingsdagboek niets voor jou is, zal er worden gewerkt via richtlijnen gebaseerd op voedingsmiddelen om je doelen te behalen. Je zal een overzicht krijgen van verschillende producten om zo een plan op te maken die voor jou zal werken. 

Daarnaast ontvang je ook een voorbeeld van een voedingsschema die je kan helpen om wat structuur aan te leren. Keuze van eigen voedingsmiddelen blijft centraal, omdat dit je leert je eigen voedingskeuzes te maken en flexibel te leven zodat je niet afhankelijk bent van een voedingsschema. 

Tijdens het traject worden er inzichten en tools te meegegeven die voor duurzame gewoonte veranderingen zorgen. Misschien een slechte bedrijfsstrategie, maar ik wil dat je oprecht na het traject zelfstandig verder kan.

Hoe verloopt de online trainingsbegeleiding?

Bij het trainingsprogramma ontvang je video’s die uitleg geven hoe je de oefeningen juist moet uitvoeren. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om video’s door te sturen zodat je techniek kan worden geëvalueerd. Deze feedback wordt opgenomen en zal je ontvangen via een video opname.

Hoe vaak wordt het trainingsprogramma geüpdatet?

Van zodra er indicatie is dat er geen progressie meer wordt geboekt en er nood is aan nieuwe oefeningen wordt je trainingsprogramma geüpdatet. Hier ben ik van mening: ”Never change a winning team”. Wat werkt, moet niet worden aangepast. Belangrijk om te weten dat dit ook niet zomaar een standaard trainingsschema is, maar dat er rekening wordt gehouden met eventuele lichaamsbeperkingen.

Welk materiaal heb ik nodig?

Om je online voedingsdagboek bij te houden heb je een smartphone nodig. Met die smartphone kan je ook contact houden met mij, alsook foto’s nemen voor de “before & after”. Daarnaast heb je nog een lintmeter, weegschaal en keukenweegschaal nodig.

Indien je geen toegang hebt tot een fitness voor de krachttrainingen, kan er een trainingsschema opgesteld worden die je thuis kan doen. Hiervoor zal er inventief te werk worden gegaan, door huishoudelijke spullen te gebruiken. In principe moet je dus geen extra materiaal aankopen.

Kan ik maandelijks betalen?

Alles dient betaald te worden vooraleer er aan het traject wordt gestart. Deze policy is van kracht omdat van zodra de begeleiding begint je toegang zal krijgen tot documentatie die je zal ondersteunen doorheen het hele traject. Jammer genoeg is het reeds voorgevallen dat er klanten na de eerste maand niets meer van zich laten weten na alles ontvangen te hebben. Dus hier wordt geen uitzondering op gemaakt.